Schitterende prestatie Richard Vollenbroek

ayla nur

Ayla Nur, gestroomlijnde overwinning…

De onderlinge competitie van de Bornse Dam Vereniging is weer gestart met het nieuwe seizoen.

Jan Bosch was de eerste die beide punten kon incasseren. Tegenstander Peter van Esch kwam al snel een schijf achter en hield het verder voor gezien. Ayla Nur boekte een snelle en gestroomlijnde zege op de onervaren Dexter Oude Egberink. Nico Rosink vlocht een damcombinatie in de stand en daar werd Fons ten Broeke het slachtoffer van. Jos Moorman bezette het kerkhofveld tegen Yuen Wong  en dat was geen goede keuze want hij ging al snel de bietenbrug op. Richard Vollenbroek leverde een schitterende prestatie door de ervaren oude rot Leo Springer op remise te houden. “Nog wel even shaken!” was het commentaar van Richard direct na de wedstrijd. Arie Hanegraaf stond een schijf voor tegen Willem Buschers en winst leek een kwestie van tijd maar die gunde Arie zichzelf niet. Hij staakte zijn winst pogingen en gaf de partij doodleuk remise.

Jan Koerselman en Henk Jansen speelden een hele mooie partij en uiteindelijk gaf de sterke centrumstand van Jan de doorslag. Loes Grooters kwam al snel een schijf voor tegen Peter Behrens maar ze liet hem nog een hele tijd spartelen voordat ze hem de genadeklap gaf. Uiterst merkwaardig verliep de partij tussen Bart Venneker en Bertus Noppers. Bertus stond 2 schijven voor ,het werd een vier om zes en ondanks dat werd het toch nog remise. Michiel Hagreis speelde een centrum partij en Marinus manoeuvreerde daar om heen. Na een doorbraak van Michiel miste Marinus de remise. Hij verzuimde het om er een brood nodige “plakker” in te brengen. Marinus Freriks kwam al snel een schijf achter tegen Gerard Santen en deze tegenslag kwam hij niet meer te boven.

De uitslagen:

M.Hagreis- M.Bosman 2-0