Overwinning provinciaal team

Het provinciale team van de Bornse Dam Vereniging moest afgelopen maandag aantreden tegen Eelen & Rhaan, die hun clublokaal hebben in een schooltje in het uiterst donkere buitengebied van Hellendoorn.

Invaller Marinus Freriks ging als eerste ongelukkig onderuit ,hij zag een zetje over het hoofd. Peter Behrens herstelde deze achterstand met een gedegen overwinning. Hierop volgden 3 remises, waardoor de tussenstand 5-5 werd. Hans van der Zon kwam een schijf achter door een slagzetje en doorbraak naar dam. Deze dam stond vast, waardoor Hans er toch nog een remise uit kon slepen. Marinus Bosman speelde knap remise tegen de sterke Jan Bargmann. De enige die bij de 5-5 tussenstand op dat moment nog speelde was teamleider Jos Moorman op bord 1. Dit was een spannende partij. Leo Hablous van Eelen & Rhaan kwam behoorlijk in tijdnood en maakte wellicht hierdoor een fout in de goed opgebouwde stand van Jos. Bij het bijna vallen van de vlag pakte Jos de winst, waardoor de totale overwinning bij het Bornse team terecht kwam; de einduitslag werd 7-5. Het Bornse team gaat aan de leiding in de eerste klasse oost.