Yuen Wong behoudt zijn koppositie

Op de clubavond van de Bornse Dam Vereniging werd gestreden om de koppositie.  

Yuen Wong en Nico Rosink mochten dat in  een onderling duel uitmaken. Het werd een langdurig gevecht, beide spelers haalden alles uit de kast en de bedenktijd werd maximaal gebruikt. Yuen  had licht overwicht, maar het leek er op dat Nico het lastige eindspel op remise zou kunnen houden. Echt een eindspel waarin de winst lastig is maar voor de tegenstander ook lastig om remise te maken. Een kleine misrekening van Nico verstoorde de balans en Yuen ging met beide punten aan de haal. Marinus Bosman en Peter van Esch hadden opvallende vreedzame ideeën over hun partij. Al in een twaalf om twaalf besloten zij om de strijd te staken. Jan Koerselman heeft goede opvattingen over centrumstanden, langzaam maar zeker drukte hij Bennie Vetketel van het bord.

Michiel  Hagreis tegen Henk de Lange was een partij waarin de strategische ruilen voorop stonden en de puntendeling die daaruit voortvloeide was dan ook weinig opzienbarend. Gerrit Bosch ging door met zijn zegereeks, een taaie Jos Moorman ging uiteindelijk toch voor de bijl. Bij Jelle Jepma en Dexter Oude Egberink leek het wel een veredelde sneldam partij, in een moordend tempo knalden zij hun zetten op het bord, en Jelle trok daarbij aan het langste eind. Loes Grooters vlocht een lokzet in de stand en Peter Behrens was zo begerig om een schijfje te veroveren dat hij daar lang over na dacht. Misschien wel te lang en men kan zich dan “blind staren” op de stand. In eider geval trapte Peter met beide benen in de valkuil die Loes voor hem gegraven had. Gerard Santen won overtuigend van Fons ten Broeke, hij deed dat met een bijzonder fraaie dam combinatie.

Op de zaterdag speelde het eerste team tegen Huizum, een club uit Leeuwarden met een roemrucht verleden. Zoals verwacht werd er inderdaad verloren van deze titelkandidaat maar met 16-4 was de nederlaag wel ongekend zwaar. Vier remises slechts en zes nederlagen. Elk nadeel heeft zijn voordeel, tijdens de feestdagen heeft men ruimschoots de tijd om de wonden te likken.

De uitslagen:

D.Oude Egberink- J.Jepma  0-2

M.Bosman- P.Van Esch 1-1

J.Bosch- L.Springer 1-1

B.Vetketel- J.Koerselman 0-2

M.Hagreis- H. de Lange 1-1

P.Behrens- L.Grooters 0-2

N.Rosink- Y.Wong 0-2

G.Santen- F. ten Broeke 2-0

H. van der Zon- M.Freriks 2-0

G.Bosch- J.Moorman  2-0            

Comments are closed.