Yuen Wong heerst als vanouds.

Gerard Santen miste een damcombinatie maar twee zetten later was het wel raak en Bart Venneker keek tegen een hopeloze stand aan.

 Michiel Hagreis speelde tegen Yuen Wong en kreeg een klassiekje op het bord. Michiel kwam wat onder druk te staan , een offer leek hem nog wat lucht te verschaffen maar hij besloot meteen maar om een ingewikkelde combinatie te nemen. Dit pakte niet goed uit en als een efficiënte stofzuiger raapte Yuen beide punten op. Leo Springer speelde tegen Nico Rosink en ging de complicaties niet uit de weg, maar al heel snel maakte Leo een ernstige fout en hem restte alleen nog maar het genot van zijn favoriete drankje. Fons ten Broeke won van Dexter Oude Egberink en Loes Grooters won van Arie Hanegraaf.

De vorige week won Loes ook al en wel van Marinus Freriks, Gerrit Bosch won toen van Arie Hanegraaf. Nico Rosink forceerde schijfwinst tegen Bart Venneker. Jan Bosch dacht af te ruilen maar werd onaangenaam verrast door de altijd slim spelende Yuen Wong. Geduld hebben is een belangrijke eigenschap voor een dammer. Af en toe een wacht-zet spelen en slim speculeren op de zwakheden van je tegenstander maar dat alles uiteraard zonder zelf onnodige risico’s te nemen. Fons ten Broeke had een ongelukkige klassieke opbouw tegen Gerard Santen en die strafte dat bekwaam af. Willem Buschers had eigenlijk ook een ongelukkige klassiek opbouw tegen Leo Springer hij kwam een schijf achter maar kreeg nog een verrassende kans op herstel maar dat werd niet gezien.

De uitslagen:

B.Venneker- N.Rosink 0-2

W.Buschers- L.Springer 0-2

G.Bosch-A.Hanegraaf 2-0

M.Freriks- L.Grooters 0-2

Y.Wong- J.Bosch 2-0

F.ten  Broeke- G.Santen 0-2

G.Santen- B.Venneker 2-0

F.ten Broeke- D.Oude Egberink 2-0

Y.Wong- M.Hagreis 2-0

A.Hanegraaf- L.Grooters 0-2

N.Rosink-L.Springer 2-0

Comments are closed.