Witte vrijdag bij de Bornse Dam Vereniging

Black Friday voor de shoppers, maar bij de Bornse Dam Vereniging was het witte vrijdag.

Alle zeven winstpartijen kwamen op naam van de witspelers. Ayla Nur tegen Bart Venneker was een partij met wisselende kansen. Ayla verzuimde een winnende damcombinatie en Bart liet kort daarna op zijn beurt een paar goede kansen lopen, waarna Ayla het initiatief naar zich toe trok en op knappe wijze maakte zij het af. Marinus Bosman kwam een schijf voor tegen Bertus Noppers , maar hij faalde in de afronding en het werd nog remise. Arie Hanegraaf is inmiddels een regionale bekendheid met zijn unieke gezongen anekdotes. Vrolijk neuriënd  ging hij naar de winst tegen Dexter Oude Egberink. Nico Rosink speelde een noodzakelijke maar naar eigen zeggen een niet door hem geliefde hekstellings partij maar het leverde hem wel de winst op tegen Leo Springer. Jos Moorman is herstellende van een matige seizoenstart en dat leverde hem de winst op tegen Willem Buschers. Yuen Wong maakte wel erg korte metten met de matige openingszetten van Hans van der Zon. Henk de Lange en Tonnie Keijzer kennen mekaar door en door. Met terreinvoordeel probeerde Henk iets te bereiken maar hij beet op graniet. Het werd dus een uiterst taaie aangelegenheid die uiteindelijk uitmondde in een gelijkwaardige puntendeling.

Op de zaterdag speelde het eerste team tegen Winschoten en dat beschikt over een heel degelijk team. Jan Koerselman schoot een enorme bok en kon meteen opgeven en Fons ten Broeke kon het ook niet bolwerken. Nico Rosink kwam een schijf achter maar wist toch nog een remise uit het vuur te slepen. Alleen topscorer Gertjan Kolsté won zijn partij maar kon de pijnlijke 11-9 nederlaag daarmee niet voorkomen.

Y.Wong- H. van der Zon 2-0

N.Rosink-L.Springer 2-0