Gerard Santen schoot zichzelf in de voet

Er was weer van alles te beleven op de clubavond van de Bornse Dam Vereniging.

Bertus Noppers weerde zich dapper tegen kampioen Yuen Wong. Deze kreeg even het gevoel dat hij tegen een taaie “angstgegner” moest spelen, de bezorgdheid was van zijn gezicht af te lezen, maar Yuen wist toch door te breken en won uiteindelijk toch nog probleemloos. Jan Bosch stond goed tegen Michiel Hagreis maar hij liep in een niet al te moeilijke doorbraak-combinatie en kon meteen opgeven. Willem Buschers liet zich weer naar harte lust opsluiten maar Nico Rosink wist daar wel raad mee en kon al snel beide punten op zijn conto bijschrijven. Gerard Santen speelde een klassieke partij tegen Leo Springer. Gerard dacht een afruil te maken maar schoot zichzelf daarmee lelijk in de voet. Zijn stand veranderde in een ruïne en gedesillusioneerd gaf hij het op.

Het provinciale team speelde tegen Dedemsvaart. Marinus Bosman en Peter Behrens wonnen hun partij en nederlagen waren er voor Hans van der Zon en Jos Moorman.  Een wat te optimistische voorpost werd Hans  van der Zon fataal. Henk Jansen stond heel goed maar het werd remise. De laatste partij moest de beslissing brengen. Henk de Lange had een nadelige stand en in het eindspel kreeg hij nog een kans om het remise te maken maar hij zag dat niet en uiteindelijk verloor hij de partij. Een 7-5 nederlaag en een laatste plaats op de ranglijst was het resultaat.

B.Vetketel- M.Freriks 2-0

A.Hanegraaf- L.Grooters 0-2