Bornse Dam Vereniging

Januari 2011-BDV 75 jaar

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

Jaarverslag 2016

E-mail Afdrukken PDF

JAARVERSLAG 2016

2016, het jaar waarin de Bornse Damvereniging 80 jaar bestaat. Traditiegetrouw werd dit jubileum met een feestavond voor de leden en hun aanhang gevierd. Dit keer bestond de organisatie uit Peter van Esch, Leo Springer en Albert Veldman. Het was een geslaagde feestavond en dankzij onze vele sponsoren was er voor iedereen prijs bij de verloting. Dank aan alle Bornse bedrijven die hiervoor hebben gezorgd, en natuurlijk dank voor alle vrijwilligers die deze bedrijven bezocht hebben. Los van deze feestavond hebben een aantal bedrijven ook hun jaarlijkse sponsorbedrag weer gegeven. Anders dan vorige jaren waarin 1 of 2 personen de bedrijven langs gingen, hebben we dat nu bij meer leden neergelegd. Op deze manier heeft het bestuur gemeend een breder draagvlak voor de verantwoordelijkheid te creëren.

Een sportief hoogtepunt dit jaar was er voor Yuen Wong. Hij heeft het dit jaar tot de halve finale van het Nederlands Kampioenschap geschopt, na eerst Provinciaal kampioen van Overijssel te worden. Yuen, vanaf deze plek nogmaals proficiat. Mede vanwege dit feit werd hij genomineerd voor Bornse Sporter van het Jaar. Ook Ayla Nur was genomineerd. Helaas hebben geen van beide gewonnen.

Op team niveau hebben we redelijk gepresteerd. Het provinciale team werd netjes 3e in de Eerste Klasse Oost, het combinatieteam met Almelo werd 5de in de 1ste klasse A. In het nieuwe seizoen staan beide teams op dit moment derde en negende, respectievelijk.

In de Provinciale Bekercompetitie werd ons provinciale team, bestaande uit Albert Veldman, Jos Moorman, Peter Behrens en Marinus Freriks, in de eerste ronde van Groep B uitgeschakeld door Wierden. Het tweede nationale team, Jan Bosch, Henk de Lange, Leo Springer en aangevuld met Almeloër Matthijs van Hofwegen werd helaas ook al in de eerste ronde van Groep A uitgeschakeld. Het eerste team (Nico Rosink, Niels Meijer, Yuen Wong, en Almeloërs Anton Jurg en Gertjan Kolsté) wisten hun eerste wedstrijd tegen Eye-T-Webdesign uit Wapenveld overtuigend te winnen, maar werden in de tweede ronde uitgeschakeld door het sterke Witte van Moort.

Dan onze onderlinge competitie; die werd voor het eerste gespeeld met het systeem Keizer. Na één seizoen er mee gespeeld te hebben, kunnen we al wel concluderen dat het wat één aspect voldoet: volgens de eindstand seizoen 2015/16 hadden we automatisch 3 gepromoveerden en 2 gedegradeerden. Dan de winnaars: in Groep A werd Yuen de kampioen (voor de 8ste keer) met Nico als nummer twee. Winnaar van Groep B was Henk Jansen gevolgd door Loes Grooters die door remise te spelen in de laatste wedstrijd het kampioenschap uit handen gaf.

Minder spannend was het in Groep C: Arie Hanegraaf stond door zijn eindspurt in de laatste weken al bovenaan en werd overtuigend kampioen, tweede in Groep C is uiteindelijk Bertus Noppers geworden die toch een flink aantal weken eerste stond.

De Bekerkampioen van 2016 is Niels Meijer geworden, en bij het sneldammen (dit jaar nog in 2 groepen) Yuen en Henk Jansen. Niels en Loes werden tweede in hun respectievelijke groepen.

Dan onze leden. We werden in de tweede helft verheugd met een nieuwe lid, Jan Koerselman, die gezien zijn status bij andere verenigingen in Groep A ingedeeld. Zo te zien heeft Jan zijn draai bij de BDV aardig gevonden. Ook werden we verblijd met de terugkeer van Richard Vollenbroek, die gezien zijn wedstrijden het dammen nog niet verleerd is. Helaas werden verschillende leden ook getroffen door ziekten. Ik noem hier Bertus Noppers, Albert Veldman, Marinus Freriks, en Hans Lucassen die na nog een aantal wedstrijden in september gespeeld te hebben, dusdanig ziek is geworden dat hij uiteindelijk op 15 december is overleden. In Hans verliezen wij een alom gewaardeerd lid en vanaf deze plek nogmaals onze condoleances naar de familie van Hans.

Al met al zitten we nu op 28 leden waarvan er 25 meespelen in de onderlinge competitie.

Ook dit jaar hadden we een jubilaris, Bennie Vetketel is 40 jaar lid! Bennie en zijn vrouw Ria waren toevallig dit jaar ook gastheer en -vrouw van het Boerderijdammen, dat ook een jubileum had; het wertd namelijk op 20 augustus voor de twintigste keer gehouden! De tweede groep had een sterke vrouwelijke inbreng, Ayla Nur werd kampioen. Tweede werd Marinus Bosman en Loes Grooters werd derde. In de eerste groep werd Nico Rosink kampioen, na barrage werd Niels Meijer tweede en Michiel Hagreis werd derde. Dit alles bij afwezigheid van sterspeler Yuen Wong…… Er waren leuke spel activiteiten voor een aantal niet dammende dames. Eerste werd spelletjes-specialiste Monique Hagreis, tweede werd Ria Vetketel en derde werd Joke ten Broeke. Tot slot was er een goed verzorgde maaltijd en daarna nog een gezellige nazit. Peter, Bennie, Gerard en Fons werden voor hun inzet van de afgelopen jaren bedankt met een toepasselijk Twents streekpakket.

Als afsluiting van het jaar hadden we weer ons traditionele Duodammen dat wederom weer een leuke en gezellige avond was.

Rest mij alleen nog jullie een sportief, gelukkig en gezond 2017 toe te wensen. Dam ze!!

Opgemaakt, januari 2017

 

B.C.H. Venneker, secretaris

 

rabo

Huiskes Kokkeler

Plus Wallerbosch

Gebr. Van Engelen Recycling

Alkoof Interieurs

Autobedrijf Tinselboer

Berteke Hairstyling- De Kapper

Boonk Juwelier-Horloger

Drukkerij Knoef

E.J.Assink en Zoon

Ellenbroek Automotive

Fysiotherapie Fleminghof

Grand Café De Steeg

Hemink Groep

Herenkapper John Speckmann

Hotel Restaurant Jachtlust

Hubo Braakhuis

Kids City

Kotteman Wegenbouw

Kuhlmann,Hulshof & de Kok

Marcel Kon Makelaardij

Oude Luttikhuis Interieur

Plentyparts Borne

Plus Huls van den Nieuwboer

Restaurant Kir Royal

Restaurant Old Coopers Hall

Slagerij Jacobs

Stegehuis Installaties

‘t Juk Duivencentrum

Taurus Automatisering

Tuinpracht Nijhuis

Verscentrum Ter Brugge

Woninginrichting De Boer