Bornse Dam Vereniging

Januari 2011-BDV 75 jaar

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte

20 Jaar "Dammen op de boerderij"

E-mail Afdrukken PDF

kl2

Een aantal vrijwilligers van het "Dammen op de boerderij".

In Limburg werd een sterk bezet internationaal damtoernooi gespeeld. Er waren precies honderd deelnemers, en topdammer Yuen Wong uit Borne eindigde op de vierde plaats! Een prestatie van formaat want tegen twee wereldtoppers speelde hij remise en vooral de fraaie en koelbloedige wijze waarop hij een puntendeling veilig stelde tegen voormalig blindsimultaan wereldrecordhouder Erno Prosman maakte diepe indruk.

Op de eerste clubavond van het seizoen werd de uitgestelde beker finale gespeeld. Michiel Hagreis en Niels Meijer waren de finalisten en de heren maakten er een waar spektakelstuk van. En dat leidde uiteindelijk tot een puntendeling, waarna een sneldam partij de beslissing moest brengen. Er werd fel gestreden maar het werd uiteindelijk ook remise. En om toch een beslissing te verkrijgen wordt de laagst geplaatste speler tot winnaar uitgeroepen. Niels Meijer is tenminste  een jaar lang bekerkampioen van de Bornse Dam Vereniging!

 

Op de zaterdag werd het traditionele dammen op de boerderij gespeeld. Dit jaar was het al weer de twintigste editie. Verschillende leden zijn in het bezit van een boerderij en geheel belangeloos worden er elk jaar weer inspanningen geleverd om dit mooie evenement mogelijk te maken. Meestal met de heren op de voorgrond ,maar achter de schermen hebben de echtgenotes ook een grote en onmisbare inbreng! Uiteraard werd er ook weer gesneldamd. Dat zijn korte partijtjes en er wordt op de klok gespeeld en dat maakt het een spectaculair schouwspel.   De tweede groep had een sterke vrouwelijke inbreng, Ayla Nur werd kampioen. Tweede werd Marinus Bosman en Loes Grooters werd derde. In de eerste groep werd Nico Rosink kampioen, na barrage werd Niels Meijer tweede en Michiel Hagreis werd derde.Dit alles bij afwezigheid van sterspeler Yuen Wong…… Er waren leuke spel activiteiten voor een aantal niet dammende dames. Eerste werd spelletjes-specialiste Monique Hagreis, tweede werd Ria Vetketel en derde werd Joke ten Broeke.Tot slot was er een goed verzorgde maaltijd en daarna nog een gezellige nazit.

 

rabo

Huiskes Kokkeler

Plus Wallerbosch

Gebr. Van Engelen Recycling

Alkoof Interieurs

Autobedrijf Tinselboer

Berteke Hairstyling- De Kapper

Boonk Juwelier-Horloger

Drukkerij Knoef

E.J.Assink en Zoon

Ellenbroek Automotive

Fysiotherapie Fleminghof

Grand Café De Steeg

Hemink Groep

Herenkapper John Speckmann

Hotel Restaurant Jachtlust

Hubo Braakhuis

Kids City

Kotteman Wegenbouw

Kuhlmann,Hulshof & de Kok

Marcel Kon Makelaardij

Oude Luttikhuis Interieur

Plentyparts Borne

Plus Huls van den Nieuwboer

Restaurant Kir Royal

Restaurant Old Coopers Hall

Slagerij Jacobs

Stegehuis Installaties

‘t Juk Duivencentrum

Taurus Automatisering

Tuinpracht Nijhuis

Verscentrum Ter Brugge

Woninginrichting De Boer